Velkommen i 2020

KNA Rally Grimstad gjennomførte i august 2019 det første rene NM-asfalt rally på ti år, med nye rekorder for startende rallybiler, flere deltagere og flere tilskuere enn noensinne før.

I år blir det annerledes. Med bakgrunn i Korona og smitteverntiltak blir løpet arrangert uten publikum.

Vi har gjort en god jobb med å forberede smitteverntiltak i samråd med kommuneoverlegen i Grimstad. Om situasjonen fortsetter som i dag er det intet i veien for å gjennomføre som planlagt.

Vi er imidlertid avhengig av at Regjeringen gjennomfører den utvidelsen av arrangementsdeltakelse som er signalisert, dvs at antallet deltakere etter 15, juni kan være inntil 200 personer.

Det er ikke mulig i dag å vite hvordan smittespredningen er i august, og vi må derfor ta de nødvendige forbehold om at avlysning
på kort varsel er en risiko.

Vi nevner at fjoråret ga rekord for publikumsarrangementene på Lia, Skiftenes og på torvet i Grimstad sentrum. Våre anslag stipulerte et antall publikummere til rundt 6.000 ute i løypene, 1.000 på torvet og storskjermen, 3.000 lyttere på rallyradioen og 10.000 seere på VGTVs direkte sending.

Dette var ny rekord for dette unike billøpet som i 2020 blir arrangert for 10. gang av KNA Aust Agder på avsperrede, lokale veier.

Årets NM-runde blir spesielt og det er helt åpnet hvem som vil gå til tops sammenlagt.

KNA Rally Grimstad 2020 blir det tredje løpet av årets fire NM-runder, og det eneste som kjøres på asfalt.

I Grimstad blr det totalt kjørt 8 fartsetapper, alle på super-raske asfaltveier og med snitthastigheter opp mot 130km/t.

Tilbakeblikk på 2019: Status for NM-klassene etter Grimstad
I NM-klassen for de firehjulsdrevne internasjonale bilene, var det Ole Christian Veiby fra KNA Kongsvinger med sin svenske kartleser Jonas Andersson som ligger best an etter de fem rundene som er unnagjort i 2019.

På en andreplass ligger fjorårets mester, Anders Grøndal fra Asker & Bærum Motorsport og hans kartleser Marius Fuglerud. De ligger 17 poeng bak, etter andreplassen i Grimstad.
https://bilsport.no/wp-content/uploads/poengstilling/Rally_NM_kl1_19.pdf

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er det Morten Storsveen Lars Martin Stensbøl som har tatt ledelsen etter fem runder. Med sin Renault Twingo R2 har de 93 poeng, 10 poeng bak ligger fjorårets Norgesmester Lars Martin Stensbøl i sin Peugeot 208 R2 før den den siste og avgjørende runden.
https://bilsport.no/wp-content/uploads/poengstilling/Rally_NM_kl2_19.pdf

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift er det Martin Nygård med sin Subaru STI som ligger på topptett fulgt av  Bernt Kollevold fra Asker og Bærum Motorsport på andre plass. Han kjører i år en Mitsubishi Lancer og har 90 poeng så langt, etter blant annet å ha vunnet forrige NM-runde. Kollevold har tatt NM-medalje hvert år siden 2015 i denne klassen.
https://bilsport.no/wp-content/uploads/poengstilling/Rally_NM_kl3_19.pdf

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler har Anders Kjær fra NMK Larvik vært suveren så langt i år. Sammen med kartleser Gøril Undebakke har han vunnet fire NM-runder. Det har gitt VW Golf-føreren 115 NM-poeng så langt.
https://bilsport.no/wp-content/uploads/poengstilling/Rally_NM_kl4_19.pdf

Ønsker nytt løp i 2020
KNA´s president Finn Eirik Eilertsen bekreftet på direktesendt TV lørdag 24 aug 2019 at det er ønskelig at det blir løp i Grimstad neste år.

Ut over den suksessfulle rally-helgen ønsker den lokale KNA-organisasjonen igjen i år å uttrykke takknemlighet til både lokalmiljøet, samt ikke minst Grimstad kommune og veieier Statens vegvesen. Det å omdanne trafikale knutepunkter til fartsetapper for et moderne rally med tilhørende aktiviteter på torvet, familieaktiviteter og andre atraksjoner, kan kun virkeliggjøres med hjelpsomhet og forståelse fra lokale myndigheter, instanser og ikke minst beboerne i nærområdet.

Presseansvarlig for KNA Rally Grimstad, Kjetil Faye Lund, uttaler:
– Det er med stor begeistring og stolthet, at vi i organisasjonen ser tilbake på dette års utgave av KNA Rally Grimstad. Som helhet har KRG opplevd markant fremgang i både antall deltagere, samarbeidspartnere og ikke minst på tilskuerfronten med dette års rekorder! Vi er takknemlige for det store antall publikummer, som i avgjørende grad er med på å løfte den samlede opplevelsen for alle involverte. Samtidig kan jeg ikke få takket nok alle våre mange frivillige. De leverer et stort stykke arbeid i forbindelse med KRG og er en viktig nøkkel til den gode opplevelsen, våre deltagere og publikummere har med KNA Rally Grimstad.